A lázadó

Egy történet barátságról, hűségről, harcról és mindenről ami ezek mögött rejlik. De vajon ki lesz a győztes és mi a célja a Lordnak? A főszerepben Lord Chaos és Lady Moonlight. A novellát írja Lady Moonlight és historico. Zenéjét szerezte: A képzelet A szinkron A lázadó műtermében készült. Rendezte: Két fiatal gondolatai

Idő

Friss topikok

5.rész

2010.03.28. 23:28 | historico | Szólj hozzá!

Chaos karjában a Lady-vel érkezett meg a fekete kastély nagy, faragott tölgyfa ajtajához. Intett egyet a kezével mire a hatalmas nyílás szabaddá vált. Moonlight-ot letette a földre, majd bevezette az épület monumentális fogadótermébe. A mennyezetről a fényt szivárvánnyá szelidítő kristálycsillár világította be a helyiséget. A falakon bordó, zöld és fehér színekben pompázó bársony zászlók lógtak, benne Lord Chaos címerével. A Lord érkezésének hangjára máris megjelent egy inas.

- Nagyságos uram.
- Kérem vezesse a hölgyet a nyugati szárnyba, mától az ottani nagyszoba lesz a lakóhelye. Felajánlotta, hogy csatlakozik személyes testőrségemhez, így arra is megkérem, hogy a megfelelő egyenruhát készítesse el számára. És még valami, ma éjjel a nagyszalonban étkezünk a Lady-vel, biztosan megéhezet, készítse elő.
- Máris, uram.
- Köszönöm.

Azzal a Lord otthagyta Moonlight-ot az inassal és eltűnt a keleti szárnyba vezető folyósón. A Lady-t meglepte, hogy a férfinek egyáltalán szerepel a szótárában a "köszönöm" szó. Az inas elvezette a nőt a szobájához, ami meglehetősen nagy és fényűző volt. Úgy volt berendezve, hogy egy nő minden igényét kielégíthesse. Az inas levette a bilincset, majd távozni készült.

- A szekrényben talál megfelelő ruhát a késői vacsorához, holnapra pedig előkészítem a testőrség egyenruháját.
- Köszönöm.

Lady Moonlight magára maradt. Egy pillanatra átfutott az agyán, hogy meg kellene szöknie, és hátra kellene hagynia mindent, de túlságosan is szerette a népét. Nem akarta, hogy mégtovább zsrnokoskodjon Chaos felettük. Ha így tudja csak ezt elérni, hát legyen. A szekrényből választott egy estélyi ruhát. A nagyszalon is pompásan festett. Középen volt elhelyezve egy nagy asztal, melyen már előkészítették a finom étkeket. A Lord már a teremben volt és az ablakon keresztül nézte a parkot, melyet a szokatlanul erőteljes holdfény világított meg. Lassan megfordult és a nőre nézett.

- Nagyon csinos Lady Moonlight. Örömmel látom, hogy elfogadta a meghívásom.
- Ó, hogy ez egy meghívás volt.
- Természetesen. Foglaljon helyet. - mondta és kihúzta a széket, majd a nő alá tolta, ahogy azt illett.
- Köszönöm.

Leült a Lord is majd intésére nekiláttak a késői vacsorának. Pár perc múlva Chaos megszólalt.

- Holnap megkapja az egyenruháját, majd elvezetik a kiképző helyre.
- Jól harcolok, nincs szükségem kiképzésre. - villantotta barna szemeit a Lordra Moonlight.
- Ne értsen félre kisasszony, de van még hova fejlődnie. Pár nap alatt a megfelelő szinten lehet, ha igyekszik. Utána véglegesen csatlakozhat a testőrségemhez és megkaphatja első feladatát is, melyet majd akkor ismertetek önnel. Természetesen ez az étkezés kivételes alkalom. Máskor a többi tetstőrömmel, vagy egyedül a szobájában kell majd elfogyasztania az ételt. Továbbá amint felveszi az egyenruhát, köteles minden parancsomat, vagy akár kérésemet is szó nélkül teljesíteni. Ha ezt bármikor megszegi, ön tömlöcbe, a népe pedig újra uralmam alá kerül, ha jó napom van. Ha rossz, akkor akár önnel együtt a népe is elpusztulhat. Mindent megértett?
- Igen mindent, Lord Chaos.
- És mostantól szólítson uramnak.
- Igen, uram.

Rövidesen befejezték a vacsorát és mindketten visszavolnultak szobájukba. A Lord elégedetten mosolygott miközben szobájából látta a nyugati szárnyban lévő Lady szobájának ablakán kiszűrődő fényt.

A bejegyzés trackback címe:

https://chaos-moonlight.blog.hu/api/trackback/id/tr451876112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása