A lázadó

Egy történet barátságról, hűségről, harcról és mindenről ami ezek mögött rejlik. De vajon ki lesz a győztes és mi a célja a Lordnak? A főszerepben Lord Chaos és Lady Moonlight. A novellát írja Lady Moonlight és historico. Zenéjét szerezte: A képzelet A szinkron A lázadó műtermében készült. Rendezte: Két fiatal gondolatai

Idő

Friss topikok

15.rész

2010.05.09. 19:14 | historico | Szólj hozzá!

- Ki az? - kiáltott a kapuőr.
- Üzenetet hoztam Lord Chaos-nak. Engedjen be.
- Előbb mondja meg a nevét, különben nem engedhetem be.
- Chaos tudni fogja ki vagyok, amint meglát.
- Sajnos így nem nyithatom ki a kaput.
- Az idő sürget. - mondta a csukjás alak, s villámgyorsan a kapu túloldalán és a kapuőr mögött termett, aki holtan esett össze. A csukjás hátranézett, megcsillant a szeme a holdfényben, majd elindult a kastély felé.

Közben az ebédlőben Lord Chaos hosszan és mélyen Lady Moonlight szemébe nézett, s gondolatait próbálta kifürkészni. A Lady iménti mondata kicsit megdöbbentette ugyan a Lordot, ugyanakkor valahol már számított rá. A Lady lesütötte szemeit és enyhén elpirult.

- Nocsak, Moonlight kisasszony, csak nem kezdi jólérezni magát velem? Egyébként köszönöm a bókot. Ön sem panaszkodhat. - mondta kis mosollyal Chaos.
- Én...öö...köszönöm.
- Lazítson kisasszony. Engedje el magát.
- Igyekszem. - mondta a Lady, majd felállt a székéről. - Engedelmével visszavonulnék.
- Az engedelmem megadva. - vigyorgott a Lord. Nagyon élvezte a helyzetet. Ugyan szerette Lady Blood-ot, de Moonlight valamilyen különleges, saját maga számára is megmagyarázhatatlan módon, új és pezsgő érzelmeket keltett benne. A Lady közben elhagyta a szobát, s egy rejtett ajtón Lord Silverdark lépett a szobába.

- Lord Chaos! Most kaptam a hírt, hogy a főbejárati kapuőrt megölték. Semmi más nyomot nem találtak, mindazonáltal valószinűsíthető, hogy behatoló van a kastély területén.
- Értem. Szedje össze az embereit és kezdjék meg a keresést.
- Már el is kezdtük uram.
- Remek.
- Semmi szükség a keresésre, mert itt vagyok. - szólalt meg az ebédlő ajtajában álló csukjás alak. Silverdark máris elé rohant s rászegezte ezüstös, misztikus vonalakkal díszített kardját.
- Ki maga? - kérdezte Chaos.
- Ejnye, Lord Chaos, hát nem ismersz meg? - azzal a férfi lehúzta a fejéről csukjáját.  Fehér haja pár milliméteres volt csupán, és arcának jobb felén egy a szeme fölül induló s állig tartó sebhej húzódott, melyet már réges-régen szerezhetett.
- Lord Light. - mondta meglepetten Chaos.
- Személyesen, életnagyságban. Meglepettnek tűnsz Chaos.
- Úgy tudtam, hogy már régen megölt Evil. - a mondat közben intett Silverdarknak, hogy eressze le a kardot.
- Hát barátom, rosszul tudtad. Mint látod élek és virulok.
- De a Fény oldalát igázta le elsőnek Evil és utána mindenkinek azt híresztelte, hogy a saját kezével ölt meg téged.
- Nem kell mindent elhinni annak a vörös fattyúnak. Harcoltunk és le is gyengített, de nem ölt meg. Tetszett neki az erőm, s el akarta venni. Azonban megszöktem, s mindezidáig számüzetésben éltem, és rejtőzködtem. Újraalapítottam a Fény oldalát távol mindentől. És talán még ma is a kastélyomban szürcsölném a teámat, ha Evil nem szabadul ki és valaki nem kelti fel a figyelmemet.
- De miért nem szóltál, hogy élsz? Bajtársak, sőtmitöbb barátok voltunk.
- Sajnálom, de nem szólhattam.
- Apropó, megölted a kapuőrömet. Normális vagy?
- Sajnálom, de nem akart beengedni az idő pedig sürget.
- Akkor sem ölhetsz csak úgy meg valakit.
- Nem is szokásom elhiheted, de most nem volt más választásom. Minél előbb meg kell állítani Evilt, mert ha nem hamarosan eléri az Overlord szintet és akkor már senki nem fogja tudni.
- Nem tudja elérni, nálam van Moonlight.
- Van más módja is, és a kémeink szerint  már el is kezdte a kutatást. Közel van már a megoldáshoz, túl közel.
- Elfoglalta a Rend oldalát, és ugyan jó a seregem, de egyedül kevés a Rend katonái és Evil újraverbuvált régi katonái ellen.
- Pontosan ez jövetelem célja. Felajánlom a seregem és a megmentőm is, de ő csak egy feltétellel. Ha elengeded Moonlight-ot.
- Engedjem el? De itt biztonságban van és már majdnem elérte a Lady szint felső határát.
- Ez a feltétele.
- Ki is a te megmentőd pontosan?
- Nem árulhatom el.
- Rendben kérdezzük meg Moonlight-ot, hogy ő mit szeretne. Ha menni akar elengedem, de ha maradni, azt is tiszteletben kell tartanod.
- Természetesen.

***

A Rend oldalán Lord Starlight beszélt egy hologramm kivetítő szerkezethez a kastély egy rejtett zugában.

- Ezek a legújabb hírek. Két nap múlva újra jelentkezem.

Mikor végzett elment a központi nagyteremhez és bekopogott rajta.

- Lord Evil.
- Mita akarsz öreg?
- Kérem adja ki Sunshine holttestét , hogy végre eltemethessük.
- Rendben van. Nem vagyok én vadállat. Ott van hátul a kamrában, vidd.
- Köszönöm uram.

Starlight elvitte a teste, előkészítették, majd egy csendes ceremóniával eltemették volt vezetőjük maradványait. Csaknem az egész kastély lakossága jelen volt. Szerették Sunshine-t. Tudták, hogy nem az az igazi erős harcos, de remek diplomata és vezető volt. Lady Butterfly a virrasztás után félrevonta az öreg Lordot.

- Megtudtam kik megbízhatók és elmondtam nekik az ellenállás tervét. Mindenki egyetértett.
- Remek. Akkor holnap neki is láthatunk a felkészülésnek.

A felkelő nap hajnali fényében lovagolt Silverdark futára. Sietett célbajuttatni a levelet. Egyenesen a címzett kezébe kell adnia és ezt nagyon jól tudta, azonban érezte, hogy valaki a nyomában van. Még sebesebb tempóra sarkallta a lovat és remélte, hogy lerázhatja követőjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://chaos-moonlight.blog.hu/api/trackback/id/tr171986579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása