A lázadó

Egy történet barátságról, hűségről, harcról és mindenről ami ezek mögött rejlik. De vajon ki lesz a győztes és mi a célja a Lordnak? A főszerepben Lord Chaos és Lady Moonlight. A novellát írja Lady Moonlight és historico. Zenéjét szerezte: A képzelet A szinkron A lázadó műtermében készült. Rendezte: Két fiatal gondolatai

Idő

Friss topikok

13.rész

2010.05.04. 00:20 | historico | Szólj hozzá!

Az univerzumban él egy legenda. Egy legenda, egy nagy emberről, Lord Dark-ról. Úgy tartják, hogy ő volt eddig az egyeteln Lord aki elérte az Overlord szintet, de ő már nagyon régen élt, s nagyon régen meghalt. Ő volt a réges-rég kihalt oldal a Sötétség oldalának vezetője. Vesztét egyetlen tanítványa okozta, akiben végtelenül megbízott, s ezt rosszul tette. Tanonca, mélységes hatalomvágyában és mert el akarta érni ő is az Overlord szintet, merényletet követett el mestere ellen, s öngyilkosságnak állította be. Habár kimondatlanul mindenki tudta, hogy valószínűleg ő ölte meg, senki nem említette, még kis társaságban sem. Mindenki tartott a tanítvány haragjától, bosszújától. Átvette a vezetést, s több értelmetlen háborúba vezette oldalát, csak hogy új területeket szerezzen. Akik ellenálltak azokat bitófára küldte, s soha nem kegyelmezett senkinek. Végül teljes romlásba döntötte a Sötétség oldalát az elhúzódó háborúkkal, és a háború végefelé sorozatossá vált vereségekkel. Legjobb vezéreit megölette, mert nem bízott bennük, és ez lett az ő veszte is. Az addig oly erős Sötétség oldala megszűnt létezni. A Rend és a Káosz oldalának katonái uralmuk alá vonták ellenfelük területét, és egymás között szétosztották. Az emberek örültek, hogy végre megszabadultak a gonosz tanítvány diktatúrájától. Azonban a tanítvány megszökött, s legköezelebb csak pár év múlva a Sors oldalának vezetőjeként tűnt fel újra a történelem színterén és ez újabb hosszú háborút szült. Ám a Rend és Káosz szövetség újra győzedelmeskedett, s a tanítvány újra elbukott. Bezárták a Villámpajzs fogságába örök időkre.

A tanítvány neve Lord Evil volt.

***

A Káosz oldalán, a fővárosban egy furcsa csukjás szerzet vándorolt a kastély felé. A felhők csak úgy ontották magukból a hűvös vízcseppeket, s a szél sem kimélte az útonjárókat, de ez nem tartotta vissza a furcsa alakot. A város lakói már rég behúzódtak otthonaikba, s az utcán már csak pár ember sietett hazafelé. Közben a kastély gyakorlótermében Lord Chaos edzette, s tanította Lady Moonlight-ot.

- Remek, kezd belejönni Moonlight kisasszony. Ugyan az edzést lecsökkentettem 5 alkalomra, de ahogy látom ez elég is lesz önnek. Az esetlegesen kimaradt dolgokat úgyis csata közben tanulja meg.
- Köszönöm a dícséretet.
- Azért csak ne bízza el magát. Még előttünk áll két alkalom és szért kell még tanulnia bőven. Folytassuk. Újra az elejétől.

Az edzést folytatták, s nem csak fizikai, de szellemi szinten is. A terem ablakán kiszivárgott a fehér fény az éjszakában. Lady Blood a szobájából nézte az edzést vezető Chaost. Szerette, de kezdte úgy érezni, hogy ez a holdvilágképű Moonlight hatással van rá, s habár nem tudta mi az igazi célja vele a Lordnak, azért csak szemmel tartotta őket.

Közben a Rend oldalán, a már kellően berendezkedett Lord Evil éppen gyűlést tartott. Az ellenkezőket nyomban kivégeztette, amint átvette a hatalmat Éppen elkezdte beszédét.

- Lordok és Ladyk. Örülök, hogy csatlakoztak hozzám. Meg kell mondjam, hogy nagyon jól döntöttek. Én felemelem a Rend oldalát, mely már sokkal züllöttebb, mint régi vezetői irányítása alatt volt. És egyben legyőzöm a Káosz oldalát is, mely már így is túl sokáig szívta előlünk a levegőt.

Az asztalnál ülők közül mindenki csendben lehajtott fejjel figyelt, kivéve Lord Starlight-ot és Lady Butterfly-t. Ők ketten állták Evil tekintetét. A Lady szólásra emelkedett.

- Lord Evil, ha szabad szólnom... A seregünk nem elég erős, hogy harcba bocsájtkozzunk.
- Üljön le és hallgasson Butterfly kisasszony. Majd az lesz. Intézkedek ne féljen. - förmedt a Lady-re Evil. A gyűlésnek vége.

A megbeszélés után Butterfly-t félrevonta Lord Starlight egy rejtett zugba. Majd suttogva megszólalt.

- Nem hagyhatjuk, hogy Evil rombadöntse az oldalunkat, és még több embert végeztessen ki.
- De mégis mit tehetnénk? Már megérkeztek a régi hadseregének eddig szökésben lévő tagjai is és újra őt szolgálják. Mindenhol figyelnek minket.
- Meg kell szépen csendben szervezni egy ellenállást. Kérem tudja meg, hogy kiben bízhatunk feltétel nélkül és értesítse őket. Ön ismeri a legjobban a tanács tagjainak érzelmeit.
- Rendben megteszem ami tőlem telik. És ön addig mit csinál?
- Előkészítek egy megfelelő találkozóhelyet, és szerzek be fegyvereket. Később még beszélünk.

Azzal Starlight otthagyta Butterfly-t aki mélyen gondolataiba révedt.

Közben az újjáalakult Sors oldalán is elkezdődtek az előkészületek. Embereket toboroztak katonának, készleteket gyűjtöttek össze, fegyvereket gyártottak. Lord Vulcano és Lady Rainbow a Hold oldalának kastélyában beszélgettek.

- Majd én megmutatom ennek az Evilnek. Megbosszulom a bátyámat, s eltörlöm az univerzum színéről.
- Csillapodj kicsit Vulcano. Rendesen meg kell tervezni mindent, hogy jó legyen a móka. - vigyorodott el Rainbow.
- Tudom. De szép vagy ma este, na gyere csak ide. - azzal Vulcano hosszasan megcsókolta Rainbowt, s az este romantikus szinezetet kapott, egy fergeteges szeretkezés által.

A Káosz oldalán Lord Silverdark a szobájában egy levelet fogalmazott, majd mikor végzett pecsétgyűrűjét belenyomta a záróviaszba. Egy futárral pedig azonnal elküldette. Majd felkelt a székből és idegesen járkált fel és alá a szobában. Tudta, hogy Evil hirtelen szabadulása illetve a Sors újraalakulása hátterében valami titokzatos dolog van. Csak még azt nem tudta, hogy mi.
Közben a sötét csukjás alak bekopogtatott a kastély nagy és öreg kovácsoltvas kapuján...

A bejegyzés trackback címe:

https://chaos-moonlight.blog.hu/api/trackback/id/tr111975344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása