A lázadó

Egy történet barátságról, hűségről, harcról és mindenről ami ezek mögött rejlik. De vajon ki lesz a győztes és mi a célja a Lordnak? A főszerepben Lord Chaos és Lady Moonlight. A novellát írja Lady Moonlight és historico. Zenéjét szerezte: A képzelet A szinkron A lázadó műtermében készült. Rendezte: Két fiatal gondolatai

Idő

Friss topikok

19.rész

2010.10.04. 01:53 | historico | Szólj hozzá!

Réges-régen, mikor még minden oldal békében élt, a Sötétség oldalának vezetője, Lord Dark, kétségbeesett lépésre szánta el magát. Egy ősi átok miatt feleségének nem lehetett gyermeke, és így nem tudta a Sötétség oldalának vezetését tovább örökíteni. Ezért a mindenható Erőktől kért segítséget. Viszont az Erők lánygyermekkel áldották meg a Lordot, így kénytelen volt egy tanítvány fogadni, akinek igyekezett minden tudását átadni, hogy bölcs vezetője lehessen oldalának, és szerető férje lányának. Azonban ahogy a fiatalok idősebbek lettek, a dolgok úgy kezdtek kicsúszni az öreg vezető kezéből. Tanítványa egyre hataloméhesebb lett, ezért Lord Dark nem adta hozzá leányát, hanem harcost nevelt belőle. Míg a tanítvány, Lord Evil tanítását nem folytatta tovább, addig lányának megtanított mindent amit tudott. Azt is megtanította neki, hogyan tudja elérni a Queen szintet. Őt szánta utódjának, s mindent meg is tett azért, h ezt a törvény is lehetővé tegye. Mielőtt azonban elintézhette volna, a tanítványa merényletet követett el ellene, és átvette a Sötétség oldalának vezetését. Apja halálának napján a leánygyermek eltűnt, és Evil minden emberét mozgósította, hogy megtalálják, de mindhiába. A lány már messze járt, s csak pár év múlva tért vissza a történelem színterére és ekkor már úgy, mint Queen, bár ezt teljes titokban tartotta. Hogy megbosszúlja apja halálát, a lány elhatározta, hogy megöli Evilt és a sötétség vezetőit, akik a gonosz tanítványt támogatják. Sajnos ez nem sikerült neki, viszont a sors iróniája, hogy Evil maga taszította a pusztulás útjára a Sötétség oldalát. A leány pedig ismét eltűnt, egy sorsdöntö csatát követően, mely a kopár sziklákon játszódott le. Lord Death elvette minden erejét és emlékét, majd megátkozta. Ezután a lány a Hold népének vezetőjeként tért vissza ismét.

***

Lady Blood rohant lefelé a kastély lépcsőin. Kettesével szedte a fokokat, hogy szóljon Lord Silverdark-nak a történtekről. Csalódott volt, hogy Chaos ilyen gyorsan lerendezte a szakításukat, ennek ellenére szerette és nem akarta, hogy bármi baja essen. Silverdark éppen Lord Light-tal beszélte meg a csapatok mozgósításának tervét mikor Blood berontott a nagyterem tölgyfa ajtaján.

- Gyorsan, küldjétek a sereget. Segítség kell Chaosnak!
- Nyugodj meg Blood és mond el, hogy mi történt. - szólt Silverdark.
- Az a holdvilágképű teljesen elvette az eszét. Elindult utána.
- De hova?
- Nem tudom. Mindketten elmentek. Szerintem Evil-lel akarnak harcba szállni.
- Ilyen hirtelen? És mi lesz a haditervvel? - lepődött meg Light.
- Ezesetben azt ki kell hagynunk. Blood, mozgósítsd a sereget, indulj!
- Rendben. - azzal Lady Blood elhagyta a szobát és kihírdette az indulási parancsot.

Silverdark már éppen indulni készült, mikor Light megfogta a vállát és így szólt:

- Lord Silverdark, várjon egy pillanatot!
- Hallgatom.
- A megmentőm, akinek nevét nem árulhattam el Chaos-nak...
- Mi van vele?
- ...az ön mestere volt. Lord Dark.
- A mesterem? De, nem szólt róla, hogy küld valakit.
- Biztonságosabbnak érezte így, hogy nem küld felesleges levelet.
- Lord Dark? De hisz' ő már rég meghalt. Evil ölte meg, nemde? - lépett hirtelen a szobába Lady Falcon.
- Lady Falcon, nem kellene már ágyban lennie? - kérdezte gúnyosan Silverdark.
- Silverdarkuci, ne légy már ilyen, mert megmondalak Chaosnak.  Nem hiszem, hogy tudja a legfőbb bizalmasáról, hogy a Sötétség volt urának tanítványa. Már az első sem igen jött be. - vágott vissza kislányt játszava, vigyorogva Falcon.
- Erről egy szót se mondhatsz neki, megértetted?
- Nyugi, lakat lesz a számon. - ezzel úgy tett mintha becipzározná a száját és mellé egy széleset mosolygott.
- Ajánlom is!
- Naaa, ne légy morci. - mondta a Lady, miközben az asztalon támasztva fejét sokszorosat pislogott Silverdark-ra.
- Menj már a dolgodra Falcon! Ha nem lennél Chaos unokatestvére, már rég...
- Tudom, tudom a kutyák elé vetettél volna, kardélre hánytál volna bla, bla, bla. Na pá Lordocskák! - szólt közbe és kisétált a teremből.
- Mindenesetre Lord Light, bocsássa meg bizalmatlanságom!
- Ugyan, én is ugyanezt tettem volna. Értesítem az egyesített Fény-Sötétség sereget, hogy indulhatnak.
- Rendben. Induljunk!

***

- Chaos, miért vagy olyan hallgatag? Unalmas így repülni. - mosolygott Moonlight.
- Rendben, akkor beszéljük meg a tervet.
- Odamegyünk, megöljük és hazamegyünk. - nézett komolyan Moonlight.
- Komolyan? Ez a terved?
- Miért?
- Na, inkább hallgass rám. Először is oda kell figyelnünk az Árnyak Szövetségére. Ez a szövetség Evil hadseregének különleges alakulata volt és most úgy néz ki újra összeálltak. Valószínűleg több tíz km-es körzetben védik a kastélyt. A másik, hogy még nem érted el a Queen szintet, bár már közel vagy hozzá, úgyhogy nagyon kell koncentrálnod és a csata közben kell átlépned.
- Rendben, menni fog.
- Muszáj neki, ha győzni akarunk. Az egyesített seregünk majd segít bejutni a kastélyba.
- Dehát, nem is szóltunk senkinek. Honnan tudod, hogy jönnek?
- Éppen alattunk repülnek. - vigyorgott Chaos.

Moonlight kissé elpirult, de aztán koncentrálnia kellett, mert szemből már érkeztek az Árnyak Szövetségének katonái egyforma páncélban, fegyverrel a kezükben. Amint egyvonalba értek, az összecsapás megkezdődött. Kardok feszültek egymásnak és szórták a szikrákat. Tőrök és nyílvesszők suhantak a levegőben. Élettelen testek zuhantak a föld felé magatehetetlenül. Az arcokon a düh és a harci hév látszódott. Az izmok megfeszültek. Varázslatok rázták meg a levegőt, fények villantak. Lordok és Ladyk csatája volt ez. Közben eleredt az eső és még nehezebbé tette a harcot. A látótávolság a nullához közelített, de a felek nem hagyták abba. Két alak viszont átjutott a "blokádon" és szélsebesen hasítva a levegőt és a testükhöz csapódó esőcseppeket repültek a kastély bejárata felé. Mögöttük folytatódott a csata, mely olyan volt, mintha megannyi szivárvány színben villámlana az ég. Chaos és Moonlight beléptek a kastélyba, majd a fő terembe rohantak. Ahogy sejtették, ott találták a gyáva Evilt a trónján ülve.

- Ürölök, hogy beugrottatok. Már ideje volt. - vigyorgott Evil.
- Elérkezett uralkodásod utolsó perce. Már így is túl sokáig hagytunk életben.
- Véged van, Evil!
- Moonlight, kedvesem. Nem kell harcolnunk. Légy az asszonyom és eggyütt uralkodunk az egész univerzumon!
- Soha nem leszek a tiéd!
- Akkor, sajnos meg kell, hogy öljem Chaost! Utána pedig kényszeríteni foglak, hogy asszonyom légy!
- Eggyütt támadju... - kezdte halkan Chaos, de Moonlight már elindult. Végtelen haragot érzett Evil iránt. Chaos utána rohant, hogy segíthessen neki. A Lady lecsapott kardjával, de Evil már nem volt ott. Jobbról támadott villás kardjával, de Chaos éppen odaért és megvédte a szeretett nőt, majd támadásba lendült. Megjelent rajta fekete tábornoki egyenruhája és fehér maszkja. A káosz varázslattal megzavarta Evilt, akit annak ellenére is meg tudott sebezni, hogy már ismerte ezt a támadást. Chaos ezután mindkét kardjával egyszerre támadott. A két fekete penge szinte már hangot adva hasította a levegőt és ismét eltalálta Evilt aki azonban szúrt kardjával és megsebezte a Lord combját. Hosszú kard csata következett, amiben már Moonlight is részt vett, de a gonosz Lord minden csapást hárított. Egy hirtelen pillanatban pedig megvágta Moonlight kezét aki elejtette kardját és teljesen védtelen volt. Chaosra pedig mágiát küldött ami teljesen váratlanul érte a Lordot és teljesen mozdulatlanná tette. Evil ezt kihasználta és hátulról lefogta a nőt, majd a nyakához fogta a kardját.

- Nocsak Chaos. Úgy látszik egy szerettedet sem tudod tőlem megvédeni. - nevetett kárörvendőn Evil.
- Hagyd őt! Leteszem a fegyvert, megölhetsz, de kérlek őt hagyd életben!
- Sokkal nagyobb fájdalom lesz, ha új párodat is megölöm és nélküle kell élned. Igen, észrevettem, hogy egymásba szerettetek, de ez a románc már nem tart sokáig! És, hogy mégjobb legyen, ugyanúgy csinálom, mint ahogy régen a feleségeddel. Hiába lettél azóta Lord, nem tudsz megállítani! - kacagott ördögien Lord Evil, ám rendesen meglepődött mikor Moonlight megszólalt. Érezte, hogy valami változik a nőben. Egyre több erő áradt belőle.
- De én igen! - mondta a Lady, és ezüstös szemein végigmentek a Hold fázisai... első negyed, fél... majd hirtelen betelt. Külseje kezdett fokozatosan átalakulni. Haja fenékig érőre nőtt, fehér szárnyain ezüst tollak díszelegtek, ruhája pedig egy ezüst mellvértből és egy alsó páncélból állt, mely csak részben fedte lábait. Lábára könnyed páncél csizma került, kardja pedig az átalakulás befejeztével felizzott.
- Queen Moonlight?! - kerekedett el a rémülettől Evil szeme. - Nem, az nem lehet!
- De igen! - azzal Moonlight kiszabadult a szorításból és támadásra készen szembefordult Evillel, aki rémületében erősített a Chaost gúzsba kötő varázslaton. A Lord felkiáltott fájdalmában, amire Moonlight odarohant hozzá.
- Jól vagyok. Intézd el Queen-em!
- Renben! Tarts ki! - azzal Moonlight támadásba lendült, miközben a terem összes bejáratán özönlöttek be Evil katonái, Chaos pedig egyre jobban gyengült...

A bejegyzés trackback címe:

https://chaos-moonlight.blog.hu/api/trackback/id/tr982338469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása