A lázadó

Egy történet barátságról, hűségről, harcról és mindenről ami ezek mögött rejlik. De vajon ki lesz a győztes és mi a célja a Lordnak? A főszerepben Lord Chaos és Lady Moonlight. A novellát írja Lady Moonlight és historico. Zenéjét szerezte: A képzelet A szinkron A lázadó műtermében készült. Rendezte: Két fiatal gondolatai

Idő

Friss topikok

17.rész

2010.05.30. 11:59 | historico | Szólj hozzá!

Chaos hangjának hatására a teljesen meztelen és levegőben lebegő Moonlight kissé elvörösödött, majd egy szempillantás alatt eltakarta testét fehér szárnyaival, aminek hatására beleesett a vízbe. Chaos elmosolyodott az incidensen s megjegyezte:

- Nem láttam semmit, ne aggódjon.
- Ó nem is azért...csak már kezdtem fázni...és - kezdett el magyarázkodni Moonlight.
- Chaos, ez a semmirekellő holdvilágképű akkor akart fürödni a tóban mikor én is itt vagyok!
- Blood, ilyen hülyeségen húzod fel magad? Nem elég nagy kettőtöknek a tó? Dehogynem. Sőt még én is kényelmesen beleférek. Mégcsak nem is kell közel lennünk egymáshoz. - azzal Chaos levette a fekete törölközőjét és elmerült a kellemesen meleg vízben.
- Jól van nem szóltam. - mormogott maga elé Blood, majd a lehető legtávolabb helyezkedett el Moonlight-tól.
- Nos Moonlight kisasszony, jól érzi magát? - kérdezte a Lord, miközben pár métere megközelítette, hogy ne kelljen nagyon hangosan beszélnie.
- Ő, igen, hogyne. - válaszolt zavartan a Lady aki a Lord iménti vízbemerülésétől és attól, hogy közelebb úszott, kezdett mégjobban zavarba jönni.
- Remek, örülök neki. Holnap legyen időben az edzőtéren még két edzés hátra van.
- Ott leszek.

Lady Blood közben szemével féltékeny villámokat szórt Chaos felé. Potenciális vetélytársat látott Moonlight-ban és utálta, ha kettesben maradt a férfival.
Ekkor hirtelen több csattanás, majd robbanás rázta meg a kastély több részét, nem kis pánikot okozva ezzel az időközben felébredt nemesek között. Lord Chaos azonnal kilépett a vízől, megjelent eddig rejtett láthatatlan fekete szárnya, majd felrepült a szobájába, magárakapta a ruháit és rohant a helyszínre. Példáját Blood és Moonlight is követte.

- Mi történt? - kérdezte odaérkezve Chaos.
- Több egyidejű robbantás a kastélyban. Szabotázsra gyanakodnék, senki sem juthatott be, az őrök mindenhol ott voltak és nem észleltek mozgást. - jelentette a helyzetet Lord Silverdark. Időközben megérkezett Lord Shadow is és azonnal megkezdte a park és a kastély átkutatását. Azonnal katonákból álló sorfal termett végig a kastélyfal mentén és bekapcsolták az egész területet lefedő védőpajzsot, melyet csak vészhelyzetekben szoktak nagy energiafelhasználása miatt. Ezen senki és semmi nem tudott átjutni.

- Uram, behatolóknak nincsen nyoma, de találtunk valamit. Egy üzenetet a déli falra festve, valószínűleg vérrel. A bombákat nyilván hetekkel ezelőtt helyezte el egy llátogató, vagy pedig belső ember volt. - tudatta az éppen visszaérkezett Shadow.
- Mi áll az üzenetben?
- Jobb ha ezt a saját szemével látja.
- Rendben. Addig is senki nem hagyhatja el a kastély területét.

Megérkezett Lord Light is és tudakolta, hogy mi történt. Silverdark azonnal lefogta és intett a katonáinak, hogy fogják rá a fegyvert.

- Na! Mi ez?
- Chaos, szerintem ő áll az egész mögött. Először megöli az egyik őrünket, szinte betör a kastélyba, aztán előad egy kissé érdekes történetet. Nekem már azóta gyanús amióta betette ide a lábát. Csakis azért nem zárattam még be, mert azt mondta, hogy régi barátja és kezeskedik érte. Rengeteg ideje volt, hogy bombákat helyezzen el. Még csak kíséretet sem kapott.
- Engedje el Silverdark! Megbízom benne. Biztos, hogy nem ő volt.
- Addig nem míg Lord Truth nem beszélt vele.
- Rendben. Lord Truth kérem állapítsa meg a képességével, hogy hazudik-e. Sajnálom Light, Silverdark a legjobb emberem, engednem kell neki. - mondta az előbbit a mögötte álló Truth-nak, majd utóbbit halkabban Light-nak.
- Semmi baj.

Lord Truth odalépett hozzá, majd megkérdezte.

- Az ön neve Lord Light ugyebár?
- Igen, az vagyok.
- Ön helyezte el a bombákat a kastély területén?
- Nem, nem én voltam. - mondta határozottan Light.
- Rendben. - mondta Truth, majd Chaos felé fordult. - Nem hazudik. Tényleg nem ő volt.
- Ez elég önnek Lord Silverdark?
- Igen elég. Köszönöm, hogy megértette az aggodalmam Chaos.
- Menjünk nézzük meg az üzenetet.

Mikor odaértek a déli falhoz a legtöbben szörnyűlködtek a vérrel írt felirat láttán. Chaos azonban most is nyugodt maradt.

- Ez egyértelműen a halál ősi szimbóluma a felirat alatt, a mondatokat pedig az ugyancsak ősi és rég kihalt Sötétség oldalának nyelvén írták.
- De azt a nyelvet már nem beszéli szinte senki, csak nagyon kevesen. Hogyan fordítjuk le?
- Én egyike vagyok azoknak akik beszélik és értik. - mondta Lord Chaos.
- És mi az üzenet uram? - kérdezte Shadow.
- A következőt írják:

"Újra eljő, mi volt rég, s nem lesz többé ki ellenünk lép. Miénk lesz újra az egész világ, s ki ellenszegül arra csak a hideg halál vár. Mert felébredtünk, mi az Árnyak Szövetsége!"

 ***

Silverdark futárának sikerült egy ügyes csellel leráznia követőjét, de azért tartotta az eröltetett tempót. Fél órán belül egy kastélyhoz ért, majd miután beengedték a kastély urának szobájába vezették. A kandalló fényével szemben ült egy férfi nagy háttámlájú székben a futárnak háttal. A futár kissé óvatosan előadta, hogy miért jött. A férfi a kezét nyújtotta, mire a futár beletette a levelet. A kandallónál ülő férfi elolvasta, majd egy szót írt az előtte fekvő üres levélpapírra, makd átadta a mögötte álló férfinak és intette neki hogy elhagyhatja a szobát. Szomorkás szemében újra megcsillant egy ismerős fény.

A bejegyzés trackback címe:

https://chaos-moonlight.blog.hu/api/trackback/id/tr172041915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása